top of page
תזונה (1).png

מים

מים חיוניים לגוף שלנו. עובדה די הגיונית ומתיישבת עם ההגיון כאשר אנחנו חושבים על כך שבעצם כ-60 אחוז מאיתנו הם מים. החלוקה משתנה בין סוגי הרקמות אבל אפילו העצמות, שהן הרכיבים הקשים ביותר בגופנו, מכילות כ30 אחוז מים.

 

מאחר ומים נמצאים בכל מקום, מחסור בהם יוביל לאינסוף צרות פוטנציאליות - מיובש בעור, דרך תפקוד לקוי של המוח, עייפות כרונית, תפקוד לקוי של השרירים, עצירויות, כאבי ראש ופגיעה בכליות. 

 

דוגמא טובה הממחישה מה קורה לרקמות שלנו כאשר חסר בהם מים: 

 

תחשבו לדוגמא על בצק שהכנתם. איך שבריכוז הנכון הוא גמיש ואלסטי ונעים למגע. ומה קורה לו כאשר הוא מתייבש במידה ולא השתמשנו, או כאשר חסר בו נוזלים ועדיין לא הוספנו מספיק. בדיוק ככה יתנהגו גם הרקמות שלנו. 

 

סרטון חמוד המסביר טיפה יותר:

 

https://www.youtube.com/watch?v=9iMGFqMmUFs&ab_channel=TED-Ed

 

חשוב מאד לשים לב לכך שכמות הנוזלים שלנו בגוף , ושאנחנו לא נמצאים במצב של התייבשות, או חמור מכך התייבשות כרונית. כמה טיפים:

 

  1. כמה מים צריך לשתות ביום? - המספר הזה משתנה מאדם לאדם אבל באופן כללי ניתן לומר שכ-3 ליטר לגבר וכ-2 ליטר לאישה בממוצע ליום, כאשר המספר הזה משתנה עם הגיל, המשקל וכמות התנועה היומית.

  2. צמא יכול להסוות את עצמו בתור רעב - לעיתים כאשר אנחנו צמאים, נחוש דווקא תחושת רעב מוגברת ולאו דווקא צמא. לכן, כדאי מאד לשתות לפני שקופצים לארוחה ולראות האם תחושת הרעב חלפה.

  3. כחמישית מצריכת המים היומית מגיעה אלינו דרך האוכל, בעיקר פירות וירקות, וזו עוד סיבה למה כדאי להרבות בהם.

  4. קיים מצב של צריכת מים ביתר - זהו מצב בו בפרק זמן קצר שותים כמות גדולה מאד של מים, מה שמפר את מאזן המלחים בגוף, ובכמות כזו בו הכליות לא מסוגלות לעמוד בעומס. לכן יש לשים לב לא לשתות יותר מדי במכה אחת.

רשימת כתבות בנושאי תזונה

bottom of page